Recept

Základný bezlepkový korpus

Základný bezlepkový korpus

6 bielkov vyšľahať so 6 kopitých polievkovými lyžicami preosiateho práškového cukru a 2 kávovými lyžičkami citrónovej šťavy dotuha, potom pridať 6 žĺtkov a 2 kávové lyžičky oleja, opatrne premiešať a nakoniec opatrne pridať 6 kopitých polievkových lyžíc múky Schär Mix C preosiatej s pol balíčkom kypriaceho prášku do pečiva značky Dr. Oetker.

Cesto nalejeme do formy a nahrnieme smerom do stredu – nie veľký kopec a dáme piecť na 180 stupňov, či je korpus upečený vyskúšaj špáradlom – pečenie môže trvať aj cca 40 min.

Poznámka:

Ja najskôr pečiem odokryté pokiaľ cesto nechytí zlatavú farbu, potom to ešte zakryjem alobalom a dopekám cca 20-25 min. Cesto sa počas pečenia zdvihne, ale po upečení trošku klesne a tým sa vyrovná aj ten vydutý stred.