Základný bezlepkový korpus
6 bielkov vyšľahať so 6 kopitých polievkovými lyžicami preosiateho práškového cukru a 2 kávovými lyžičkami citrónovej šťavy dotuha, potom pridať 6 žĺtkov a 2 kávové lyžičky oleja, opatrne premiešať a nakoniec opatrne pridať 6 kopitých polievkových lyžíc múky Schär Mix C preosiatej s pol balíčkom kypriaceho prášku do pečiva značky Dr. Oetker.
Cesto nalejeme do formy a nahrnieme smerom do stredu – nie veľký kopec a dáme piecť na 180 stupňov, či je korpus upečený vyskúšaj špáradlom – pečenie môže trvať aj cca 40 min.
Poznámka:
Ja najskôr pečiem odokryté pokiaľ cesto nechytí zlatavú farbu, potom to ešte zakryjem alobalom a dopekám cca 20-25 min. Cesto sa počas pečenia zdvihne, ale po upečení trošku klesne a tým sa vyrovná aj ten vydutý stred.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.