Suroviny:
125 g zemiakov
250 g bezlepkovej múky Nutrifree Mix per Dolci
125 g Helia na krémy
80 g práškového cukru
1 ks vajce
1 ČL kypriace prášku do pečiva
– štipka soli
Plnka:
– mletý mak
– vanilkový cukor
– kryštálový cukor
– škorica
– strúhaná citrónová kôra
– višne alebo jablká
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladnúť. Potom ich očistíme, postrúhame na jemnom strúhadle alebo pretlačíme cez lis na zemiaky. Pridáme štipku soli, bezlepkovú múku s kypriacim práškom do pečiva, cukor, vajce a Héliu na krémy. Všetko spolu zmiesime a necháme odstáť 20 minút prikryté miskou. Po tejto dobe cesto rozdelíme na dve časti, každú opäť premiesime, následne vyvaľkáme na tenko na pomúčenej silikónovej podložke, potrieme olivovým olejom, navrstvíme mletý mak, ktorý pokvapkáme šťavou z višní, poukladáme višne a nakoniec zvinieme pomocou silikónovej podložky. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie, potrieme olejom a uložíme závin. Takto urobíme aj druhú časť cesta. Vrch závinov potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého pridáme trošku olivového oleja a pečieme na 180 °C cca 30 – 35 minút dozlata.
Poznámka:
1/ Upečené záviny necháme na plechu vychladnúť. Záviny sú trvanlivé, vydržia mäkké a krehké aj na druhý deň.
2/ Miesto Hélie na krémy sa môže dať aj maslo.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.