Rozkvas:
1 PL kvásku
150 g bezlepkovej múky Nutri free mix per pane
130 g vody (izbovej teploty)
Všetko spolu zmiešať a v miske prikrytej potravinárskou fóliou, na ktorej budú dierky, nechať kvasiť cez noc na kuchynskej linke.
Suroviny:
20 g pšenovej múky
20 g quinoa (zomlie na kávovom mlynčeku)
10 g teffovej múky
50 g Schär Mix It.
60 g bezlepkovej múky Nutri free mix per pane
20 g zomletých zlatých ľanových semienok
1 ČL medu (alebo cukor)
– vykvasený kvások
150 g vody (izbovej teploty)
1 PL bravčovej masti (olivového oleja)
3/4 ČL soli
– mletá rasca
Postup:
Múky spolu s mletými ľanovými semienkami zmiešame, pridáme kvások, med a vodu, dáme miesiť do kuchynského robota, po malej chvíľke pridáme rascu, soľ a masť, znovu premiesime. Vymiesené cesto necháme prikryté 15 minút odpočívať, potom znovu premiesiť ručne, stočiť do ošatky, ktorú sme vysypali múkou Mix It alebo solamylom, vloži do mikroténového vrecka a dáme kysnúť do rúry na 40 °C. Rúru zohrejeme na 250 °C, cesto opatrne vyklopíme na papier na pečenie, môžeme jemne narezať a postriekame vodou a dáme piecť na 15 minút, potom rúru otvoríme, znížime teplotu na 200 °C, chlebík znovu postriekame vodou a pečieme ešte 25 minút.
Ak by cesto rýchlejšie stmavlo, prikryjeme chlebík alobalom. Upečený chlieb vyberieme z rúry, postriekame vodou a necháme vychladnúť na mriežke.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.