Suroviny:
325 g múky Schär mix B
50 g múky Schär Brot mix dunkel
½ čajovej lyžičky soli
½ čajovej lyžičky kryšt. cukru
4-5 g oleja (dávam slnečnicový), t.j. 1 kávová lyžička
10 – 12 g sušeného droždia
400 ml vlažnej vody (nie teplej!)
1 čajová lyžička tekutej kyselky
– mletá rasca, prípadne semiačka
Mám pekárničku Moulinex XXL, program: bezlepkový č. 6, váha 750 g, farba – dávam tmavú, aby bol chlebík dobre prepečený.
Formu vystriekam olejom, nalejem vodu, pridám na jednu stranu formy cukor a na druhú soľ, potom olej, kyselku, nasypem múku premiešanú s rascou a nakoniec sušené droždie.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.