Bezlepkové zemiakové lokše

Príprava:

deň vopred uvaríme 300 g zemiakov, na druhý deň ich postrúhame na jemnom strúhadle, posolíme a pridáme 100 g múky Mix B.
Všetky suroviny poriadne zmiesime na hladké a pružné cesto (viac múky nepridávame).
Vyformujeme valček, ktorý pokrájame na kolieska. Každé koliesko vyvaľkáme na silikónovej podložke – iba jemno poprášime, aby sa neprilepilo cesto, opekáme na teflónovej panvici (nemastíme).

Z tejto dávky vyšlo 7 ks.

Dajú sa prihrievať v mikrovlnke, sú mäkké aj na druhý deň.
Vajce nepridávame, lebo by boli tvrdé.

Poznámka, ak chcete väčšiu dávku, v tom prípade:
700 g uvarených zemiakov,
300 g bezlepkovej múky a trošku soli.

Pozor – nevhodné sú zemiaky určené na prípravu zemiakového pyré, pretože obsahujú veľa vody, cesto by sa veľmi lepilo na valček a podložku, zároveň by to zvádzalo pridávať viac múky, potom by boli lokše tvrdé.