Počet: 40 ks malinkých
Suroviny:
170 g mletých bezlepkových piškót
5 PL medu
100 g mletých vlašských orechov
60 g masla
2 PL rumu
1 KL kakaa (nemusí byť)
Trvanlivá žĺtková plnka:
75 g maslo
30 g práškového cukru
1 ks uvarené žĺtka natvrdo
1 PL rumu
Postup:
V mixéri rozmixujeme piškóty, vlašské orechy, med, maslo a rum na jemnú pastu, ktorú dáme na dve hodiny stuhnúť do chladničky.
Medzitým si pripravíme žĺtkovú plnku. Maslo, cukor, žĺtka a rum spolu vyšľaháme a dáme stuhnúť na dve – tri hodiny do chladničky.
Nachystáme si formičku na úliky (nemusí sa vymazávať tukom). Z pasty urobíme šúľok, ktorý jemne obalíme v práškovom cukre a natlačíme do formičky úliku tak, aby v prostriedku zostal otvor na plnku. Úlik naplníme plnkou a zlepíme piškótou, tak aby hladký povrch bol na spodku. Hotové ulíky dáme chladničky stuhnúť. Môžu sa aj mraziť.
Zdroj: autorka originálneho receptu na cesto úlikov – Vladěna Halatová, plnka – vlastný recept
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.