Bezlepkové tortilly

Počet kusov: 3 ks 

Suroviny:

100 g bezlepkovej múky Nutri free mix per Pane
– trošku soli
80 g vody izbovej teploty

1/2 PL olivového oleja

– trošku droždia (alebo sušené droždie 1/2 KL)

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké pružné cesto, ktoré prikryjeme miskou alebo vložíme do mikroténového vrecka a necháme postáť 20 min. na kuchynskej linke alebo vložíme do vyhriatej rúry na 40 °C. Potom cesto rozdelíme na tri časti a vyvaľkáme na jemno posypanej podložke úplne tenko a postupne upečieme na rozpálenej panvici. Upečené tortilly ukladáme medzi dva taniere, aby sa dobre sparili.

Poznámka:

1/ Droždie – dávka: prešla som po jemnej strane strúhadla 2x droždím

2/ Cesto zbytočne nepodsýpajte múkou, cesto je pružné, netrhá sa.

3/ Ak zostanú tortilly, na druhý deň ich pokropíme vodou a krátko prehrejeme na rozpálenej panvici.

Zdroj: recept som našla na nete, ktorý som si upravila