Počet: cca 25 ks (veľkosť kociek 4,5 x 5 cm)
Suroviny na cesto:
1 vajce,
300 g bezlepkovej múky Mix C (môže byť aj Mix B),
50 g margarínu Alsan-s,
100 g práškového cukru,
1 malá lyžička salajky,
1 dl vlažného kokosového mlieka
Všetky suroviny spolu zmiesime (ak by sa cesto drobilo, treba pridať trošku vody), necháme odpočinúť 10 min, potom znovu cesto premiesime, rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu, jedno cesto vložíme do plechu na pečenie a upečieme pri 180 stupňoch cca 25 min doružova, druhé pečieme na obrátenej strane plechu.
Prvé upečené cesto necháme na plechu, navrstvíme plnku, a potom opatrne presunieme upečené druhé cesto – treba pracovať opatrne, lebo cesto je veľmi krehké a praská. Potom jemne pritlačíme o plnku, posypeme práškovým cukrom a dáme vychladiť do chladničky na 24 hodín – cesto musí zmäknúť.
Plnka:
½ litra kokosového mlieka,
5 polievkových lyžíc bezlepkovej múky Mix B,
½ bal. vanilkového pudingu Dr. Oetker,
1 vanilkový cukor (Dr. Oetker),
5 polievkových lyžíc kryštálového cukru a 250 g margarínu Alsan-s
Z mlieka, múky, pudingu, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú dáme vychladnúť. Alsan-s vyšľaháme, do ktorého postupne po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu.
Poznámka:
– pri plnke suroviny najskôr treba spolu vyšľahať ponorným mixérom a preliať cez sitko, aby tam neboli hrudky
– najskôr si urobíme plnku, potom pečieme pláty
– cesto je na druhý deň drobivé, odporúčam pridať trošku guarovej gumy
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.