Bezlepkové orechové crinkles

Dávka: cca 20 ks

Suroviny:

250 g mletých vlašských orechov
70 g práškového cukru
75 g bezlepkovej múky Nutri Free Mix per Dolci
1 vajce
1/2 KL kypriaceho prášku
1/2 KL mletej škorice (nemusí byť)
1 PL citrónovej šťavy
– práškový cukor na obaľovanie

Postup:

Mleté orechy zmiešame s bezlepkovou múkou, kypriacim práškom, práškovým cukrom, škoricou, pridáme vajce, citrónovú šťavu a rukou spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie. Z cesta odoberáme malé kúsky a tvoríme guľôčky. Každú guľôčku vyvaľkáme v práškovom cukre a uložíme na plech trošku ďalej od seba. Pečieme na 180°C (horný a dolný ohrev) max. 15 min. Upečené sú na vrchu chrumkavé a vo vnútri mäkké.