Počet kusov: 24 ks zlepených džemom
Suroviny:
90 g bezlepkovej múky Cake mix od Liany
100 g bezlepkovej múky Nutri free Mix per Dolci
63 g práškového cukru
125 g Palmela
1 balenie vanilkového pudingu bez lepku (alebo inej príchuti)
– štipka guarovej gumy (nemusí byť)
1 vajce
1 žĺtok
– čokoládova poleva
Zo všetkých surovín vypracujem jemné cesto, ktoré dám vychladiť do chladničky (ja dávam na celú noc). Stuhnuté cesto po vybratí z chladničky opäť premiesim, a potom pretláčam mlynčekom na mäso s nadstavcom na sušienky a robím tyčinky. Kto nemá nadstavec na sušienky, môže cesto vyvaľkať a vykrojiť formičkou. Pečiem pri 180 °C cca 12 minút. Nechám na plechu úplne vychladnúť. Spájam hustým džemom alebo marmeládou, dám do chladničky vychladiť a nakoniec namáčam v čokoláde.
Poznámka: na obrázku sú vanilkové tyčinky, jahodové tyčinky a hviezdičky, ktoré som urobila z cesta, ktoré zostalo nepretlačené v mlynčeku.
Zdroj: autorka originálneho receptu – Vladěna Halatová, ktorý som si upravila podľa seba