Počet: 12 ks
Suroviny:
3 ks slepačích vajec (18 ks prepeličích vajec)
100 g práškového cukru
1 ks vanilkový cukor
110 g bezlepkovej múky Mix per Dolci od Nutrifree (alebo Cake mix od Liany)
40 ml vody (aj pár kvapiek citrónovej šťavy)
40 ml oleja
½ bal. kypriaceho prášku do pečiva
– karob (alebo kakao)
Postup:
Bielka vyšľaháme s 1/3-inou cukru do peny. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, potom pridávame po troške olej a nakoniec vodu s citrónovou šťavou. Do vyšľahanej zmesi zamiešame bezlepkovú múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov. 2/3 vanilkového cesta vylejeme do bábovkových formičiek, ktoré sme vymazali olejom a vysypali bezlepkovou strúhankou, zvyšnú časť cesta dochutíme karobom alebo kakaom a vylejeme na vanilkové cesto. Pečieme na 180°C cca 30 min. Upečené mini bábovky necháme vychladnúť vo formičkách, vychladnuté vyberieme z formičiek a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou alebo cukrovou polevou.
Poznámka:
Kto má rád hrozienka alebo orechy, môže ich pridať do vanilkového cesta a na to dať karobové (kakaové cesto).