Recept

Bezlepkové mini bábovky

Počet: 12 ks

Suroviny:

3 ks slepačích vajec (18 ks prepeličích vajec)

100 g práškového cukru

1 ks vanilkový cukor

110 g bezlepkovej múky Mix per Dolci od Nutrifree (alebo Cake mix od Liany)

40 ml vody (aj pár kvapiek citrónovej šťavy)

40 ml oleja

½ bal. kypriaceho prášku do pečiva

– karob (alebo kakao)

Postup:

Bielka vyšľaháme s 1/3-inou cukru do peny. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, potom pridávame po troške olej a nakoniec vodu s citrónovou šťavou. Do vyšľahanej zmesi zamiešame bezlepkovú múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov. 2/3 vanilkového cesta vylejeme do bábovkových formičiek, ktoré sme vymazali olejom a vysypali bezlepkovou strúhankou, zvyšnú časť cesta dochutíme karobom alebo kakaom a vylejeme na vanilkové cesto. Pečieme na 180°C cca 30 min. Upečené mini bábovky necháme vychladnúť vo formičkách, vychladnuté vyberieme z formičiek a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou alebo cukrovou polevou.

Poznámka:

Kto má rád hrozienka alebo orechy, môže ich pridať do vanilkového cesta a na to dať karobové (kakaové cesto).