Suroviny:
50 g mletých mandlí (mleté orechy)
100 g bezlepkových medovníčkov
20 g práškového cukru
2 PL slivkového lekváru (alebo džem: malinový, marhuľový, šípkový…..)
2 PL pomarančovej šťavy alebo citrónovej šťavy (prípadne prevarená voda)
Na obaľovanie:
– strúhaný kokos, kakao, mleté orechy, mleté mandle, čokoládová poleva
Postup:
1. Medovníčky nastrúhame, pridáme mleté mandle alebo najemno namleté orechy, cukor, slivkový lekvár (alebo džem) a pomarančovú (citrónovú) šťavu. Kto nemôže pomarančovú alebo citrónovú šťavu, pridá prevarenú vodu. Všetko spolu zmiešame, podľa potreby pridáme lekvár (džem), tak aby nám vznikla kompaktná mierne lepivá hmota.
2. Z cesta vytvoríme guľôčky. Ak sa lepia na ruku, jemne si ju potrieme vodou. Do stredu môžeme dať ovocie (čerešňu, višňu) alebo oriešok.
3. Obaľujeme: v strúhanom kokose, mletých orechoch, mletých mandliach, v kakau alebo oblejeme čokoládou.
4. Dáme stuhnúť do chladničky cca na 1 hodinu. V chladničke vydržia 14 dní.
zdroj: internet – recept som si upravila podľa seba
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.