Suroviny:
50 g mletých mandlí (mleté orechy)
100 g bezlepkových medovníčkov
20 g práškového cukru
2 PL slivkového lekváru (alebo džem: malinový, marhuľový, šípkový…..)
2 PL pomarančovej šťavy alebo citrónovej šťavy (prípadne prevarená voda)
Na obaľovanie:
– strúhaný kokos, kakao, mleté orechy, mleté mandle, čokoládová poleva
Postup:
1. Medovníčky nastrúhame, pridáme mleté mandle alebo najemno namleté orechy, cukor, slivkový lekvár (alebo džem) a pomarančovú (citrónovú) šťavu. Kto nemôže pomarančovú alebo citrónovú šťavu, pridá prevarenú vodu. Všetko spolu zmiešame, podľa potreby pridáme lekvár (džem), tak aby nám vznikla kompaktná mierne lepivá hmota.
2. Z cesta vytvoríme guľôčky. Ak sa lepia na ruku, jemne si ju potrieme vodou. Do stredu môžeme dať ovocie (čerešňu, višňu) alebo oriešok.
3. Obaľujeme: v strúhanom kokose, mletých orechoch, mletých mandliach, v kakau alebo oblejeme čokoládou.
4. Dáme stuhnúť do chladničky cca na 1 hodinu. V chladničke vydržia 14 dní.
zdroj: internet – recept som si upravila podľa seba