Bezlepkové medovníkové guľôčky

Suroviny:

50 g mletých mandlí (mleté orechy)

100 g bezlepkových medovníčkov

20 g práškového cukru

2 PL slivkového lekváru (alebo džem: malinový, marhuľový, šípkový…..)

2 PL pomarančovej šťavy alebo citrónovej šťavy (prípadne prevarená voda)

 Na obaľovanie:

– strúhaný kokos, kakao, mleté orechy, mleté mandle, čokoládová poleva

 

Postup:

1.    Medovníčky nastrúhame, pridáme mleté mandle alebo najemno namleté orechy, cukor, slivkový lekvár (alebo džem) a pomarančovú (citrónovú) šťavu. Kto nemôže pomarančovú alebo citrónovú šťavu, pridá prevarenú vodu. Všetko spolu zmiešame, podľa potreby pridáme lekvár (džem), tak aby nám vznikla kompaktná mierne lepivá hmota.

2.     Z cesta vytvoríme guľôčky. Ak sa lepia na ruku, jemne si ju potrieme vodou. Do stredu môžeme dať ovocie (čerešňu, višňu) alebo oriešok.

3.     Obaľujeme: v strúhanom kokose, mletých orechoch, mletých mandliach, v kakau alebo oblejeme čokoládou.

4.     Dáme stuhnúť do chladničky cca na 1 hodinu. V chladničke vydržia 14 dní.

 zdroj: internet – recept som si upravila podľa seba