Dávka: 4 ks menších
Suroviny:
200 g bezlepkovej múky Nutrifree Mix per Pane
235 ml vody (alebo mlieka)
10 g čerstvého droždia (alebo 2 g sušeného droždia)
1/2 KL kryštálového cukru
1/2 KL soľ
1 PL oleja
1/2 KL psyllia (ja mám z DM-ka)
1 PL rumu
– ryžová múka na podsýpanie podložky
Postup:
Psyllium namočiť do 100 ml vody (alebo mlieka) cca na 15 minút. Do misy dať soľ, bezlepkovú múku, cukor droždie a zaliať vlažnou vodou (mliekom) a nechať vykysnúť, potom pridať namočené psyllium, olej a rum, poriadne vymiešať. Cesto bude riedke, ale to nevadí, preložiť do misky jemne vytrenej olejom, prikryť a nechať vykysnúť 45 minút – ja dávam do rúry vyhriatej na 40 °C. Cesto po vykysnutí bude jemné, konzistenciou pripomínať cukrovú vatu. Silikónovú podložku jemne poprášiť ryžovou múkou, na ňu vyklopiť vykysnuté cesto (pôjde to ľahko vďaka jemne naolejovanej miske) a rozdeliť stierkou na cestou potretou olejom. Prsty jemne potrieť olejom a vytvarovať guľky, ktoré následne rozvaľkáme do kruhu na podložke jemne poprášenej ryžovou múkou. Prikryť potravinárskou fóliou a nechať ešte podkysnúť cca 20 minút. Vyprážať na rozpálenom oleji.
Poznámka: upravený recept podľa Pavlína Nedrchalová
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.