Recept

Bezlepkové kokosové ježe

Rozpis je na stredný plech.

Korpus:

200 g práškového cukru
2 vajcia
2 polievkové lyžice medu
300 g bezlepkovej múky
2 dl kokosového mlieka
50 g Palmely
1 kypriaci prášok
– citrónová kôra

Všetky suroviny spolu vymiešame, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme na 180 stupňov do ružova.

Poleva:

200 g Palmely
50 g kakaa
250 g práškového cukru (môže by aj menej)
5 polievkových lyžíc rumu
4 lyžice vody (mlieka)
– kokos na oba¾ovanie

Postup:

Všetky suroviny na polevu spolu roztopíme. Upečené a vychladnuté cesto nakrájame na obdĺžniky alebo kocky, ktoré následne namáčame do polevy a nakoniec obaľujeme v kokose. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme stuhnúť.