Bezlepkové karamelové rezy

I. Suroviny na orechové cesto:

6 bielkov vyšľahať so 6 kopitých polievkovými lyžicami preosiateho práškového cukru a 2 kávovými lyžičkami citrónovej šťavy dotuha, potom pridať 6 žĺtkov a 2 kávové lyžičky oleja, opatrne premiešať, nakoniec opatrne pridať 5 kopitých polievkových lyžíc múky Schär Mix C preosiatej s pol balíčkom kypriaceho prášku do pečiva značky Dr. Oetker a 1 polievkovú lyžicu zomletých orechov.

II. Suroviny na žlté cesto:

6 bielkov vyšľahať so 6 kopitých polievkovými lyžicami preosiateho práškového cukru a 2 kávovými lyžičkami citrónovej šťavy dotuha, potom pridať 6 žĺtkov a 2 kávové lyžičky oleja, opatrne premiešať, nakoniec opatrne pridať 6 kopitých polievkových lyžíc múky Schär Mix C preosiatej s pol balíčkom kypriaceho prášku do pečiva značky Dr. Oetker.

Obe cestá pečieme na plechoch vyložených papierom na pečenie pri 180 stupňoch dozlata.

Vychladnuté cesto prerežeme na štyri časti a naplníme krémom.

Karamelová plnka:

300 g kryštálového cukru

250 g kokosového mlieka (z plechovky)

2,5 dl vody

2,5 polievkovej lyžice práškového ryžového mlieka

1 1/2 karamelový puding Dr. Oetker

250 g Palmela

Kryštálový cukor upálime na karamel, potom vlejeme kokosové mlieko a rozpustíme. Nakoniec pridáme ryžové mlieko rozmiešané s vanilkovým pudingom (práškové ryžové mlieko + práškový puding rozmiešame vo vode) a uvaríme kašu (puding), do ktorej hneď po odstavení zamiešame 50 g Palmely a dáme vychladiť.

Vyšľaháme zvyšný margarín, do ktorého postupne zašľahávame vychladnutý puding. Viac Palmely nedávame, pretože kokosové mlieko je dosť mastné.