Bezlepkové domáce rezance

250 g múky Mix B
3 vajcia
3 PL olivového oleja (slnečnicový olej)
3 PL vody
– štipka soli

Postup:

Vajcia rozšľaháme spolu s vodou.
Múku premiešame so soľou, pridáme vajcia s vodou a olej, dobre vymiesime a necháme prikryté miskou odpočinúť cca 15 min.
Cesto vyvaľkáme na tenké pásiky (môžeme použiť aj strojček na vaľkanie rezancov až po číslo 5, tenšie nie) a pokrájame na tenučké pásiky.
Čerstvé vyvárame vo vode, do ktorej sme pridali pár kvapiek oleja – vyberieme z hrnca, hneď ako vyplývajú na vrch vody.
Zvyšok rezancov necháme dobre preschnúť. Preschnuté rezance, keď vyvárame s odstupom času, vtedy ich varíme max. 5 min.

Poznámka:

z cesta môžeme urobiť lasagne, makaróny, prípadne urobiť strúhanku do zeleninovej polievky, fliačky do granadíru alebo široké rezance.