Suroviny:
225 g čokolády – 52 %
60 g Alsan-s
100 g práškového cukru
2 vajcia
220 g bezlepkovej múky Mix C
25 g kokosovej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
– vanilková aróma
Postup:
Bezlepkovú múku, kokosovú múku a kypriaci prášok do pečiva a spolu zmiešame.
Čokoládu rozpustíme, pridáme do nej Alsan-s, necháme trošku vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovou arómou, pridáme rozpustenú čokoládu s Alsan-som a spolu dobre vyšľaháme.
Nakoniec pridáme suché zmesi a premiešame vareškou.
Cesto dáme do chladničky na noc, aby dobre stuhlo.
Plech vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie – nemastíme.
Z cesta robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha, ktoré pováľame najskôr v kryštálovom cukre, a potom v preosiatom práškovom cukre.
Ukladáme na plech ďalej od seba, pretože počas pečenia nám narastú.
Pečieme na 180 stupňov (horný a dolný ohrev) max. 15 min.
Upečené sú na vrchu chrumkavé a vo vnútri mäkké.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.