Recept

Bezlepkové čokoládové crinkles

Suroviny:

225 g čokolády – 52 %
60 g Alsan-s
100 g práškového cukru
2 vajcia
220 g bezlepkovej múky Mix C
25 g kokosovej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
– vanilková aróma

Postup:

Bezlepkovú múku, kokosovú múku a kypriaci prášok do pečiva a spolu zmiešame.
Čokoládu rozpustíme, pridáme do nej Alsan-s, necháme trošku vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovou arómou, pridáme rozpustenú čokoládu s Alsan-som a spolu dobre vyšľaháme.
Nakoniec pridáme suché zmesi a premiešame vareškou.
Cesto dáme do chladničky na noc, aby dobre stuhlo.
Plech vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie – nemastíme.
Z cesta robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha, ktoré pováľame najskôr v kryštálovom cukre, a potom v preosiatom práškovom cukre.
Ukladáme na plech ďalej od seba, pretože počas pečenia nám narastú.
Pečieme na 180 stupňov (horný a dolný ohrev) max. 15 min.
Upečené sú na vrchu chrumkavé a vo vnútri mäkké.