Recept

Bezlepkové a bezlaktózové striekané maslové sušienky

Suroviny:

150 g bezlaktózového masla (náhrada Hélia na krémy)

80 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

2 vajcia veľkosti „M“

200 g bezlepkovej múky Nutrifree Mix Per Pasta Frolla

120 g jemnej ryžovej múky

– štipka guarovej gumy

1/2 bal. kypriaceho prášku do pečiva

 

Postup:

Najskôr rozšľahám vajcia. Maslo a cukor vyšľahám elektrickým mixérom, kým nebude hmota krémová. Potom pridám vajcia a znovu šľahám do peny. Múku zmiešam so štipkou guarovej gumy a zašľahám do hmoty. Cesto musí byť veľmi mäkké – krémové.

Zmes vložím do cukrárskeho vrecka s malým hviezdicovým otvorom. Na plechu vyloženom papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie, vytvarujem sušienky do požadovaného tvaru (na túto dávku sú potrebné 2 plechy na pečenie). Vložím plech na 15 minút do chladničky.

Sušienky pečiem vo vyhriatej rúre na 190 °C cca 13 minút. Po upečení nechám vychladnúť na plechu. Sušienky sa môžu plniť džemom alebo krémom a konce namočiť do čokolády a dajú sa na 1 hodinu schladiť do chladničky.

 

Zdroj: Internet – upravený do bezlepkovej verzie