Suroviny:
150
g bezlaktózového masla (náhrada Hélia na krémy)
80 g
práškového cukru
1
vanilkový cukor
2
vajcia veľkosti „M“
200
g bezlepkovej múky Nutrifree Mix Per Pasta Frolla
120
g jemnej ryžovej múky
–
štipka guarovej gumy
1/2
bal. kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Najskôr rozšľahám vajcia. Maslo a cukor vyšľahám
elektrickým mixérom, kým nebude hmota krémová. Potom pridám vajcia a znovu
šľahám do peny. Múku zmiešam so štipkou guarovej gumy a zašľahám do hmoty.
Cesto musí byť veľmi mäkké – krémové.
Zmes
vložím do cukrárskeho vrecka s malým hviezdicovým otvorom. Na plechu vyloženom
papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie, vytvarujem sušienky do
požadovaného tvaru (na túto dávku sú potrebné 2 plechy na pečenie). Vložím
plech na 15 minút do chladničky.
Sušienky
pečiem vo vyhriatej rúre na 190 °C cca 13 minút. Po upečení nechám vychladnúť
na plechu. Sušienky sa môžu plniť džemom alebo krémom a konce namočiť do
čokolády a dajú sa na 1 hodinu schladiť do chladničky.
Zdroj: Internet – upravený do bezlepkovej verzie