Bezlepková strieška

Suroviny na orechové cesto:

4 bielky vyšľaháme so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru a 1 kávovou lyžičkou citrónky do tuha, potom pridáme 4 žĺtky a 1 kávovú lyžičku oleja, nakoniec opatrne primiešame múku preosiatu s ½ bal. kypriaceho prášku (3 polievkové lyžice bezlepkovej múky Schär Mix C a 1 polievková lyžica zomletých orechov) a dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.

Suroviny na kakaové cesto:

4 bielky vyšľaháme so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru a 1 kávovou lyžičkou citrónky do tuha, potom pridáme 4 žĺtky a 1 kávovú lyžičku oleja, nakoniec opatrne primiešame múku preosiatu s ½ bal. kypriaceho prášku (3 polievkové lyžice bezlepkovej múky Schär Mix C a 1 polievková lyžica kakaa) a dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.

Cestá pečieme na 180 stupňov do ružova. Upečené korpusy necháme trošku vychladnúť, potom opatrne stiahneme papier na pečenie a každý plát prerežeme po širšej strane na tri časti.

Kávová plnka:

5 dl ryžového mlieka, 1 žĺtok, 2 vanilkové pudingy Dr. Oetker, 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 3 polievkové lyžice instantnej bezkofeinovej kávy a 250 g Palmely alebo Alsan-s

Žĺtok, mlieko, pudingy a kávu spolu rozmixujeme, prepasírujeme a vylejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, do ktorého ešte hneď po odstavení zamiešame 50 g margarínu. Vyšľaháme zvyšný margarín, do ktorého postupne zašľahávame vychladnutý puding.

Postup:

Na podnos si uložíme jeden plát kakaového korpusu, na ktorý natrieme tenkú vrstvu plnky, priložíme orechový korpus a znovu dáme tenkú vrstvu plnky, takto ešte trikrát zopakujeme, šiesty plát korpusu si odložíme bokom. Naplnené korpusy dáme dobre stuhnúť do chladničky. Dobre vychladené zrežeme šikmo, tak aby nám vznikli dve striešky, dlhšiu stranu striešky natrieme krémom a priložíme druhú časť striešky, zvyšný tenký plát natrieme krémom, na to postavíme striešku, boky potrieme margarínom vyšľahaným s práškovým cukrom a znovu dáme zachladiť, hotovú striešku potiahneme pravým marcipánom alebo poťahovou hmotou (WI, PDT) alebo polejeme čokoládou.