Suroviny:
3 ks vajcia
3 PL kryštálového cukru
3 ks karamelového pudingu
(ja som dala Dr. Oetker Premium Puding Extra karamel 42 g)
1 PL citrónovej šťavy
3 PL oleja
1/2 kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Vajcia s kryštálovým cukrom spolu vyšľaháme do hustej bledej peny, do ktorej pridáme 1 PL citrónovej šťavy, a potom pomaly prilievame olej. Nakoniec pridáme karamelové pudingy zmiešané s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej a vysypanej jemnou ryžovou múkou. Pečieme na 180 °C cca 40 minút.
Poznámka:
1/treba použiť chlebíkovú formu väčšiu ako je 11 cm x 21 cm x 6 cm
2/ miesto karamelového pudingu môže ísť aj iný druh a piecť napr. v tortovej forme a naplniť plnkou
Zdroj: Recept som mierne upravila
https://blog.sme.sk/klararadimakova/nezaradene/karamelovy-chlebicek-bezlepkovy?fbclid=IwAR3GH70cHn6ZZ3-QQ2t-FvbEZ62BlKNa-Ep1aZfYqTDmqwpf-eA6tx_Z5ZQ
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.