Suroviny:
150
g bezlaktózového masla (náhrada Hélia na krémy)
80 g
práškového cukru
1
vanilkový cukor
2
vajcia veľkosti “M”
200
g bezlepkovej múky Nutrifree Mix Per Pasta Frolla
120
g jemnej ryžovej múky
–
štipka guarovej gumy
1/2
bal. kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Najskôr rozšľahám vajcia. Maslo a cukor vyšľahám
elektrickým mixérom, kým nebude hmota krémová. Potom pridám vajcia a znovu
šľahám do peny. Múku zmiešam so štipkou guarovej gumy a zašľahám do hmoty.
Cesto musí byť veľmi mäkké – krémové.
Zmes
vložím do cukrárskeho vrecka s malým hviezdicovým otvorom. Na plechu vyloženom
papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie, vytvarujem sušienky do
požadovaného tvaru (na túto dávku sú potrebné 2 plechy na pečenie). Vložím
plech na 15 minút do chladničky.
Sušienky
pečiem vo vyhriatej rúre na 190 °C cca 13 minút. Po upečení nechám vychladnúť
na plechu. Sušienky sa môžu plniť džemom alebo krémom a konce namočiť do
čokolády a dajú sa na 1 hodinu schladiť do chladničky.
Zdroj: Internet – upravený do bezlepkovej verzie
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.