Počet: 12 ks
Suroviny:
3 ks slepačích vajec (18 ks prepeličích vajec)
100 g práškového cukru
1 ks vanilkový cukor
110 g bezlepkovej múky Mix per Dolci od Nutrifree (alebo Cake mix od Liany)
40 ml vody (aj pár kvapiek citrónovej šťavy)
40 ml oleja
½ bal. kypriaceho prášku do pečiva
– karob (alebo kakao)
Postup:
Bielka vyšľaháme s 1/3-inou cukru do peny. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, potom pridávame po troške olej a nakoniec vodu s citrónovou šťavou. Do vyšľahanej zmesi zamiešame bezlepkovú múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov. 2/3 vanilkového cesta vylejeme do bábovkových formičiek, ktoré sme vymazali olejom a vysypali bezlepkovou strúhankou, zvyšnú časť cesta dochutíme karobom alebo kakaom a vylejeme na vanilkové cesto. Pečieme na 180°C cca 30 min. Upečené mini bábovky necháme vychladnúť vo formičkách, vychladnuté vyberieme z formičiek a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou alebo cukrovou polevou.
Poznámka:
Kto má rád hrozienka alebo orechy, môže ich pridať do vanilkového cesta a na to dať karobové (kakaové cesto).
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.